Annons

Rekordstor knarkhärva på svensk drogsajt

Brott • Publicerad 10 februari 2020
Kammaråklagare Annika Wennerström väcker på onsdag åtal mot fem personer i en av de största knarkhärvorna någonsin i Sverige. Arkivbild.
Kammaråklagare Annika Wennerström väcker på onsdag åtal mot fem personer i en av de största knarkhärvorna någonsin i Sverige. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Som ett "Tradera för droger". Så beskrivs sajten Flugsvamp 2.0 av åklagaren Annika Wennerström, som på onsdag väcker åtal i en av de största knarkhärvorna någonsin i Sverige, rapporterar SVT.

Det är administratören av sajten, en man från Lund, som kommer åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott och penningtvätt enligt SVT.

Annons

Drogerna har funnits i Sverige och skickats med posten, och pengar till ett värde av hundratals miljoner ska på så sätt ha bytt ägare via sajten. Förutom den misstänkta huvudmannen ska även fyra personer i hans bekantskapskrets åtalas för penningtvätt.

Det stora antalet transaktioner som gjorts på sajten gör åtalet unikt.

– Det rör sig om över hundratusentals överlåtelser. Marknadsplatsen har omsatt flera hundratals miljoner kronor. Jag känner inte till någon tidigare dom eller åtal i den storleken, säger åklagaren till SVT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons