Rekryteringsturné om jobb på batterifabrik

Arbete • Publicerad 12 augusti 2019
En illustration över hur batterifabriken kommer att se ut.
En illustration över hur batterifabriken kommer att se ut.Foto: Northvolt

Batteritillverkaren Northvolt planerar att rekrytera över 2 500 personer till sin blivande batterifabrik i Skellefteå fram till 2023. Den lokala arbetskraften kommer inte att räcka till för att täcka behoven och Arbetsförmedlingen anordnar därför informationsmöten om rekryteringarna på 14 orter runt om i landet under augusti.

"Vi behöver sprida informationen om den här jätterekryteringen och en informationsturné på olika håll i landet är en bra början. Vi samarbetar även kring en enkät som går ut till våra arbetssökande där vi tar reda på vilken kompetens de har och om de är intresserade av att flytta", säger Michael Persson, branschstrateg på Arbetsförmedlingen, enligt ett pressmeddelande.

Mest handlar det om kvalificerade industrijobb i form av operatörer och materielhanterare, men bland annat behövs också underhålls- och servicepersonal, processingenjörer och administrativ personal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.