Annons
Nyheter

Restriktionerna lättar lite i Melbourne

Australien • Publicerad 13 september 2020
Vanligtvis livliga Swanston Street i centrala Melbourne ligger öde till följd av nedstängningen. Bilden tagen 5 augusti.
Vanligtvis livliga Swanston Street i centrala Melbourne ligger öde till följd av nedstängningen. Bilden tagen 5 augusti.Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Invånarna i australiska Victoria kan inleda nästa vecka med något mindre restriktioner.

Delstaten – med Melbourne som största stad – har varit den plats i Australien där coronaviruset sprids som mest, men antalet nya fall har dalat från toppen i början av augusti, då 700 nya fall rapporterades på en dag, till tvåsiffriga tal. På söndagen rapporterades 41 nya fall under det senaste dygnet.

Annons

Melbourne kommer fortfarande att i stort vara nedstängt, men människor kommer att få vara ute dubbelt så länge varje dag – två timmar i stället för en.

Det nattliga utegångsförbudet blir också en timme kortare.

– Det är små steg, men det är vad som är säkert och ändamålsenligt, med tal som fortfarande minskar, men som är för höga för att öppna, säger Victorias premiärminister Daniel Andrews, som också meddelade skattelättnader och bidrag för företag som tvingats hålla stängt eller som skalat ner verksamheten under pandemin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons