Annons

Oförändrat på Stockholmsbörsen

Börs • Publicerad 14 januari 2020
Stockholmsbörsen stängde oförändrat. Arkivbild.
Stockholmsbörsen stängde oförändrat. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsens OMXS-index stängde oförändrat på tisdagen.

Spelsektorn hade en tung dag. Under måndagskvällen kom Kindred med en vinstvarning för fjärde kvartalet. Flera marknader har påverkats av en svag bruttomarginal i sportboken. Och på tisdagen rasade Kindred hela 17,6 procent.

Annons

Även andra spelbolag föll rejält. Betssons aktie backade 6,5 procent, Netent tappade 6,0 procent och Leovegas sjönk 2,9 procent.

Av storbolagen var ståljätten SSAB den största förloraren. Aktien sjönk 1,9 procent. Handelsbanken backade 1,4 procent och telekomjätten Ericsson gick ner 1,2 procent.

Bland vinnarna fanns bland annat byggbolaget Skanska, upp 2,3 procent, och medicinteknikföretaget Getinge som steg 1,8 procent.

Det var små förändringar på de ledande Europabörserna. FTSE100-index i London och CAC40-index i Paris steg båda 0,1 procent medan DAX-index i Frankfurt slutade oförändrat.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons