Annons
Nyheter

Röda siffror på Wall Street

Börs • Publicerad 9 augusti 2022
USA-börserna backade på tisdagen i väntan på inflationssiffror. Arkivbild
USA-börserna backade på tisdagen i väntan på inflationssiffror. ArkivbildFoto: Mark Lennihan/AP/TT

USA-börserna backade på tisdagen då många investerare var ovilliga att ta några risker i väntan på onsdagens inflationssiffror, som kan ge en vägledning om storleken på kommande räntehöjningar från den amerikanska centralbanken i september.

Det breda S&P 500 stängde på minus 0,4 procent. Dow Jones industriindex backade 0,2 procent medan det tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick ned 1,2 procent.

Annons

Den amerikanska chiptillverkaren Micron föll tungt efter ytterligare en vinstvarning i sektorn, ned 3,7 procent. Dagen före var det Nvidia som vinstvarnade. Men även på tisdagen gick det dåligt för grafikkortstillverkaren, ned 4,0 procent.

Till vinnarna hörde energisektorn. Devon Energy gick upp 2,6 procent och Exxon Mobil, en av världens största olje- och gasproducenter, slutade på plus 1,8 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons