Sara Parkman släpper nytt album

Musik • Publicerad 12 september 2019
Sara Parkman släpper ny skiva och åker på turné. Pressbild.
Sara Parkman släpper ny skiva och åker på turné. Pressbild.Foto: 

Folkmusikern och kompositören Sara Parkman släpper sitt andra soloalbum och åker på turné. "Vesper" kallar hon skivan vilket är latin för aftonbön. Sin skiva ser hon som "en vesper för vår tid".

"Jag vill att det existentiella samtalet ska bli en politisk fackla som faktiskt kan göra skillnad i en så pass orolig tid som vi lever i" säger Sara Parkman i ett pressmeddelande där hon berättar att hon hämtat inspiration från den egna släktens präster, men också från texter av KG Hammar och Johannas Anyuru.

Skivan är inspelad på ett kloster i Frankrike, hemma hos musikerkollegorna Amanda Bergman och Petter Winnberg i södra Dalarna samt i en studio i Stockholm.

Efter turnépremiären i Stockholm 31/10 åker hon vidare till Göteborg 2/11, Sundsvall 7/11, Luleå 9/11, Nordingrå 10/11, Växjö 15/11, Malmö 16/11 och Stockholm 5/12.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.