Annons

Dystra skadebeskedet för Färjestad

Färjestad har åkt på en tuff smäll i jakten på SM-guld.
Landslagsforwarden Michael Lindqvist missar resten av säsongen på grund av en knäskada.
"Det är fruktansvärt tråkigt helt enkelt", säger Lindqvist till klubbens webbplats.
Ishockey • Publicerad 15 januari 2020
Michael Lindqvist tvingas operera sitt skadade knä och blir borta från spel resten av säsongen. Arkivbild.
Michael Lindqvist tvingas operera sitt skadade knä och blir borta från spel resten av säsongen. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Lindqvist åkte på skadan i bortamötet mot Rögle på annandagen när han efter en fällning gled in i målburen och skadade knäet. En läkarundersökning på tisdagen visade att hans knä måste opereras.

"Han har en isolerad korsbandsskada", säger Mattias Hell, ansvarig i Färjestads medicinska team.

Annons

Lindqvist är delad trea i SHL:s skytteliga med 13 mål och sjua i poängligan med 25 poäng. Ett tufft avbräck för Färjestad som skuggar serieledande Luleå och är två poäng efter med en match mindre spelad.

Den 25-årige forwarden kommer att opereras i slutet av januari och Färjestad skriver på sin webbplats att säsongen är över för honom.

"Det är bara att gilla läget, operera, rehabträna för att vara redo när nästa säsong startar. Fruktansvärt tråkigt det hela", säger Lindqvist.

Färjestad kommer att försöka ersätta Lindqvist, enligt klubbens general manager Peter Jakobsson. Hittills har Daniel Viksten ersatt Lindqvist på ett bra sätt i Färjestads toppkedja med poängkungen Marcus Nilsson och Gustav Rydahl.

– Telefonerna går varma, både hos mig och Thomas Rohdin (sportchefen). Daniel Viksten har varit jättebra, men vi kommer att ta in en ny forward. Om det blir en bredd eller topp återstår att se, säger Jakobsson till NWT.

Transferfönstret stänger den 15 februari.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons