Annons
Nyheter

SBAB: Bred prisuppgång för bostäder

Bostadspriserna fortsätter uppåt på bred front i Sverige i augusti, med undantag för lägenheter i Storgöteborg. Det visar månadssiffror från det statliga bolåneinstitutet SBAB och bostadsförmedlaren Booli.
Ekonomi • Publicerad 2 september 2020
Trots coronakrisen har bostadspriserna lyft till rekordnivåer på de flesta håll i landet. Arkivbild.
Trots coronakrisen har bostadspriserna lyft till rekordnivåer på de flesta håll i landet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

"Trots ett av historiens mörkaste år för svensk ekonomi till följd av coronakrisen fortsätter bopriserna att stå pall. Bortsett från lägenhetspriserna i Storstockholm och Storgöteborg som båda drabbats av omfattande smittspridning så är bopriserna nu i samtliga regioner tillbaka på all time high", skriver Robert Boije, chefsekonom på SBAB, i en kommentar.

Jämfört med månaden före steg priserna för lägenheter med 2,5 procent i Storstockholm och 0,5 procent i Stormalmö, medan de var oförändrade i Storgöteborg.

Annons

I norra Sverige steg lägenhetspriserna med 1,8 procent jämfört med månaden före, medan prisuppgången i mellersta och södra Sverige var 0,5 respektive 0,8 procent.

När det gäller huspriserna lyfte de med 5 procent i Storgöteborg och Stormalmö och 2,1 procent i Storstockholm. I norra Sverige var prisökningen för hus i augusti 7,1 procent, medan lyftet i mellersta och södra Sverige låg på 2,1 respektive 0,5 procent.

Hittills i år har huspriserna i norra Sverige lyft med 23,8 procent, medan det för lägenhetspriserna är i södra Sverige som priserna lyft mest, upp med 7,9 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons