GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SBAB höjer boräntorna på bred front

Ekonomi • Publicerad 22 september 2022
SBAB Bank höjer bolåneräntorna. Arkivbild
SBAB Bank höjer bolåneräntorna. ArkivbildFoto: ANDERS WIKLUND / TT

Den statliga banken SBAB höjer räntorna markant på bolån med såväl korta som långa löptider.

"Både de korta och långa marknadsräntorna har under en tid stigit kraftigt och därmed har bankernas upplåningskostnader på kapitalmarknaden ökat", skriver banken i ett pressmeddelande.

Listräntan för ett bolån med tre månaders bindningstid höjs med 30 punkter (0,30 procentenheter) till 3,17 procent, medan räntan på bolån med ett års bindningstid höjs 45 punkter till 4,17 procent.

För femåriga bindningstider höjs bolåneräntan med 40 punkter till 4,36 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.