Annons
Nyheter

SD lanserar eget migrationsförslag

Migrationskommitténs arbete avslutades föra veckan utan överenskommelse. Nu lanserar Sverigedemokraterna ett eget migrationspolitiskt förslag i en debattartikel i DN.
Politik • Publicerad 12 augusti 2020
Partiledare Jimmie Åkesson (SD). Arkivbild.
Partiledare Jimmie Åkesson (SD). Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

I artikeln kallar partiledaren Jimmie Åkesson och Jonas Andersson, ledamot i migrationskommittén, de andra partiernas förslag för "urvattnade och tandlösa".

"Slutprodukten blev en halvmesyr som inte ens de rödgröna regeringspartierna kunde vara överens om sinsemellan", skriver de.

Annons

Enligt SD:s förslag bör rätten att söka asyl begränsas till första asylland, anhöriginvandringen begränsas till EU-rättens miniminivå och försörjningskraven skärpas.

Vidare vill partiet avskaffa permanenta uppehållstillstånd, begränsa rätten till välfärd för icke-medborgare, uppmuntra återvandring och verkställa fler utvisningsbeslut.

"Den bistra sanningen är att vi kommit till en återvändsgränd för svensk migrationspolitik. Den snällism som genomsyrat området måste ersättas med förnuft och praktiskt ansvarstagande", skriver debattörerna.

Förra veckan avslutades migrationskommitténs arbete efter ett drygt år. Kommittén kom inte överens om något helhetsförslag med majoritet bakom sig.

I stället lade man fram en rad enskilda förslag som det finns hoppande majoriteter bakom. Det enda parti som står bakom kommitténs alla förslag är Socialdemokraterna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons