Annons
Nyheter

Signalfel bakom tågolycka i Indien

Indien • Publicerad 4 juli 2023
Ett signalfel låg bakom den omfattande tågolyckan den 2 juni i Indien. Det fastslås i en utredning av landets haverikommission. Arkivbild.
Ett signalfel låg bakom den omfattande tågolyckan den 2 juni i Indien. Det fastslås i en utredning av landets haverikommission. Arkivbild.Foto: Rafiq Maqbool/AP/TT

Ett signalfel låg bakom den omfattande tågolyckan den 2 juni i Indien. Det fastslås i en utredning av landets haverikommission, enligt Hindustan Times.

Enligt utredningen låg två misslyckade reparationsarbeten bakom signalfelet, som ledde till olyckan i delstaten Odisha i östra Indien. Det ena arbetet skedde 2018 – medan det andra utfördes bara timmar före olyckan.

Annons

Nära 300 personer omkom och minst 850 personer skadades i en av de värsta järnvägsolyckorna i landets historia.

Säkerheten på järnvägsspåren har förbättrats i Indien de senaste åren efter satsningar på infrastruktur och teknik, men fortfarande sker årligen flera hundra tågolyckor i landet.

I augusti 1995 dödades 358 människor när två tåg kolliderade nära New Delhi i den svåraste olyckan i landet hittills.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons