Annons
Nyheter

Självberöm när Xi hyllar Kinas coronainsatser

Kina • Publicerad 8 september 2020
Kinas president Xi Jinping, i mitten, tillsammans med medicinska experter under ceremonin i Folkets stora hall i Peking på tisdagen.
Kinas president Xi Jinping, i mitten, tillsammans med medicinska experter under ceremonin i Folkets stora hall i Peking på tisdagen.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Kinas president Xi Jinping hyllade landets sjukvårdspersonal, och sitt eget kommunistparti, under en ceremoni för att uppmärksamma insatserna mot coronapandemin på tisdagen.

– Vi har klarat av en mycket svår och historisk prövning, sade Xi i Folkets stora hall i Peking.

Annons

– Vi leder världen mot ekonomisk återhämtning och i kampen mot covid-19.

Han ville inte kännas vid anklagelser från bland annat USA om att misstag och mörkande från kinesiska myndigheter i inledningsskedet ledde till att viruset fick en snabbare global spridning än nödvändigt.

– Kina har hjälpt till att rädda livet på tiotals miljoner människor runt om i världen genom handfasta åtgärder, som visar Kinas uppriktiga önskan att bygga en framtida gemenskap för mänskligheten, sade Xi under ceremonin, där han delade ut medaljer till medicinska experter.

Enligt officiella siffror har totalt drygt 4 600 människor dött i Kina efter att ha insjuknat i covid-19.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons