Annons

Sjarapova säger farväl till tennisen

Den tidigare världsettan Maria Sjarapova har gjort sin sista tennismach på elitnivå.
Hon berättar själv om sitt beslut i och .
"Efter 28 år och fem grand slam-titlar är jag redo att bestiga nästa berg".
Tennis • Publicerad 26 februari 2020
Maria Sjarapova. Arkivbild.
Maria Sjarapova. Arkivbild.Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT

Den i dag 32-åriga ryskan började spela tennis redan vid fyra års ålder. Hon var bara 14 år när hon gjorde debut på WTA-touren, och två år senare blev hon den näst yngsta spelaren dittills att vinna Wimbledons grand slam-turnering.

Totalt blev det fem grand slam-titlar – två i Franska mästerskapen, en i Wimbledon, en i US Open och en i Australien Open – och den 22 augusti 2005 blev hon som 19-åring den första ryskan att inneha positionen som världsetta. Den senaste gången hon var rankad etta i världen var i juli 2012.

Annons

"När jag nu tittar tillbaka förstår jag att tennisen har varit mitt berg. Vägen dit har varit fylld av dalgångar och omvägar, men utsikterna från toppen var sagolika. Efter 28 år och fem grand slam-titlar är jag dock redo att bestiga nästa berg", skriver Maria Sjarapova.

Slutet av karriären kantades dock av tråkigare rubriker. För fyra år sedan stängdes hon av i 15 månader efter att ha testats positivt för det förbjudna ämnet meldonium. Hon har också plågats av sina återkommande axelskador, som har kantat hela karriären och som har tagit ut sin rätt allt mer på senare år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons