Sjarapova utslagen direkt – tvekar om framtiden

Tennis Artikeln publicerades
Maria Sjarapova i förlustmatchen i Australian Open.
Foto: Lee Jin-man/AP/TT
Maria Sjarapova i förlustmatchen i Australian Open.

Den förra världsettan Maria Sjarapova åkte ut direkt i Australian Open – och kan ha spelat sin sista tennismatch i Melbourne.

Den 32-åriga ryskan har haft skadebekymmer med en axel och kom till årets första grand slam-turnering på ett wildcard.

Efter förlusten, 3–6, 4–6 mot den 19-seedade kroatiskan Donna Vekic, säger Sjarapova att hon är osäker på om det blir någon mer start i Melbourne.

– Jag vet inte. Det är svårt att säga vad som händer om tolv månader, säger hon.

2008 års vinnare av Australian Open vet inte ens hur den närmaste tiden ser ut.

– Helt ärligt vet jag inte. Jag har inte tänkt på mitt schema.

Sjarapova spelade inte mer än sju-åtta turneringar i fjol på grund av axelskadan och har fallit till 145:e plats på rankningen. Men hon ville inte skylla förlusten mot Vekic på axelskadan.

– Det är inte min stil att prata om mina problem med axeln. Jag var här och spelade och även om det var tufft så slutförde jag matchen, säger hon.

Tufft för Halep

Fjärdeseedade Simona Halep överkom en tuff start mot amerikanskan Jennifer Brady och vann i två raka set, 7–6 (7–5), 6–1. Rumänskan förlorade sin serve redan i matchens första game och behövde sedan plåstra om ena handleden efter ett fall vid 5–5. Det fick uppenbarligen fart på världsstjärnan som vann tiebreaket och sedan andra set enkelt.

I herrturneringen tappade världsettan Rafael Nadal bara fem game mot bolivianen Hugo Dellien (6–2, 6–3, 6–0) och var nöjd med inledningen av jakten på 20:e grand slam-titeln.

– Det var en positiv start. Det man vill ha i första omgången är segern, och det bästa är om den är i tre raka set, säger Nadal.

Kyrgios möttes av jubel

Nick Kyrgios, ökänd för sitt emellanåt opolerade maner på banorna, vann inte bara mot italienaren Lorenzo Sonego i tre raka set – 6–2, 7–6 (7–3), 7–6 (7–1) utan också många sympatier för sitt engagemang för offren i de svåra bränderna i Australien.

Kyrgios är en av de drivande inom tennisen för att samla in medel till de drabbade – och under stort jubel välkomnades han in till matchen.

– Jag var verkligen upprymd. Uppenbarligen har det varit några känslosamma månader för oss och jag ville komma in och bjuda på en bra prestation, säger australiern.