Annons

Sju år för mordförsök på hotell

Brott • Publicerad 26 februari 2020
Värmlands tingsrätt dömer en man till sju års fängelse för att han försökt mörda en kvinna på ett hotellrum. Arkivbild.
Värmlands tingsrätt dömer en man till sju års fängelse för att han försökt mörda en kvinna på ett hotellrum. Arkivbild.Foto: Lars Hedelin / TT

En kvinna blev svårt misshandlad på ett hotellrum i Karlstad i december. Nu döms en 30-årig man till sju års fängelse för mordförsök.

Kvinnan räddades sedan en städerska hört oroande ljud från hotellrummet och slagit larm. När polisen tog sig in i rummet pågick misshandeln. Kvinnan fördes till sjukhus med svåra skador i ansiktet.

Annons

Mannen och kvinnan har tidigare varit ett par. De hade bott på hotellet i ett par dagar när den knarkpåverkade mannen blev våldsam, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen hävdar att han inte minns vad som hände, och att han kan ha haft en psykos.

Värmlands tingsrätt bedömer dock att mannen inte var psykotisk, bland annat med tanke på hur han uppträdde vid gripandet, skriver Värmlands Folkblad.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons