Annons
Nyheter

Sjukhusledning går före i kön till vaccin

Coronaviruset • Publicerad 15 januari 2021
På sjukhusen i Uddevalla och Vänersborg har ledningsgruppen beslutat att prioritera sig själv i kön till coronavaccin. Ett skäl som framförs är vikten av att kunna fatta snabba beslut. Arkivbild.
På sjukhusen i Uddevalla och Vänersborg har ledningsgruppen beslutat att prioritera sig själv i kön till coronavaccin. Ett skäl som framförs är vikten av att kunna fatta snabba beslut. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ledningen för sjukhusen i Vänersborg och Uddevalla får gå före i kön till coronavaccin. Det har ledningen själv bestämt, skriver TTELA.

De cirka tio personerna i ledningen har fått högre prio än bland annat vissa läkare, när vårdens egen personal ska vaccineras. Ledningsgruppen behövs och bör inte blir sjuk, tycker den själv.

Annons

– I det här skedet är det otroligt viktigt med snabba beslut för att vården ska fungera, säger sjukhusdirektör Björn Järbur till TTELA.

I samma region, Västra Götaland, har Sahlgrenska universitetssjukhuset valt att göra annorlunda.

– Har man arbetsuppgifter som man kan sköta hemifrån, typ sjukhusledningen, då får man ju vänta med att vaccineras, säger Per Albertsson, som samordnar vaccineringen på Sahlgrenska, till Dagens Nyheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons