unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Skämt om skolskjutning blev grovt förtal

En man i 20-årsåldern döms för grovt förtal sedan han lagt ut ett inlägg på Snapchat om att en skolkamrat planerade en skolskjutning. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern döms för grovt förtal sedan han lagt ut ett inlägg på Snapchat om att en skolkamrat planerade en skolskjutning. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern döms för grovt förtal sedan han lagt ut ett inlägg på Snapchat om att en skolkamrat planerade en skolskjutning, skriver Göteborgs-Posten.

Händelsen inträffade en februaridag för två år sedan och ledde till att den gymnasieskola som de gick på i Stenungsund höll stängt en dag.

Både kamraten som pekades ut och mannen som skrev inlägget greps av polisen. De anhölls misstänkta för grovt olaga hot, men släpptes några timmar senare.

Mannen som skrev inlägget erkänner de faktiska omständigheterna, men säger att det var ett skämt.

Han döms nu till 60 dagsböter. Han ska även betala skadestånd på 17 500 kronor till kamraten.