GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skjutning i Kristianstad – skott avlossade mot bostad

Ett lägenhetsfönster har fått flera skotthål, men ingen person har kommit till skada.
Polisen hade på fredagseftermiddagen ingen gripen för det misstänkta mordförsöket.
Kristianstad • Publicerad 15 november 2019
Vid 05-tiden på fredagen hävdes avspärrningarna. Då var polisens tekniker klara på platsen. Bland annat har polisen hittat tomhylsor vid den misstänkta brottsplatsen.
Vid 05-tiden på fredagen hävdes avspärrningarna. Då var polisens tekniker klara på platsen. Bland annat har polisen hittat tomhylsor vid den misstänkta brottsplatsen.Foto: jens christian

Larmet om skottlossningen kom vid 23.30-tiden på torsdagen. Vittnen hörde av sig till polisen sedan det ska ha hörts fyra-fem snabba smällar på Näsby.

– Patruller skickas ut till platsen och efter en kort stund hittar man tomhylsor på platsen, därefter hittar man tre-fyra skotthål i ett bostadshus, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl hos polisregion Syd.

Det aktuella bostadshuset ligger på Näsbychaussén. Det befann sig personer i lägenheten, men ingen kom till skada. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Under natten till fredagen har området i anslutning till brottsplatsen varit avspärrat. Vid 05-tiden ska polisens tekniker ha blivit klara på plats och avspärrningarna hävdes. Under fredagen har polisen knackat dörr i området och pratat med vittnen, men inte lyckats gripa någon misstänkt.

En bostad på Näsbychaussén besköts med flera skott, men ingen kom till skada.
En bostad på Näsbychaussén besköts med flera skott, men ingen kom till skada.Foto: jens christian

Polisen uppmanar personer som har hört eller sett något i samband med händelsen att kontakta dem på telefonnummer 114 14.

– Det finns ingen känd hotbild som har framkommit än, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

– Vi ska lägga pusselbitarna och utreda vad som ligger bakom det här, vad de som har gjort det kan ha haft för mål med skjutningen.

När Kristianstadsbladet var på plats vid den aktuella lägenhetsbyggnaden på Näsbychaussén strax efter klockan 8 på fredagsmorgonen var det lugnt och stilla. Bara ett fåtal personer syntes till, och ingen av dem hade hört talas om skottlossningen eller märkt av att området varit avspärrat och fullt av poliser under natten.

– Jag måste verkligen ha sovit gott. Jag har inte märkt något alls, säger en kvinna som bor granne med den drabbade byggnaden.

Fler bilder från den misstänkta brottsplatsen:

Foto: jens christian
Foto: jens christian
Foto: jens christian
Foto: Jens Christian
Foto: Martin Söderberg
Cecilia KarlssonSkicka e-post
Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.