Annons
Nyheter

Pojke skjuten i Västerås – svårt skadad

En pojke har skjutits i stadsdelen Vallby i Västerås. Han opereras akut med svåra skador, men läget är stabilt enligt Region Västmanland.
Brott • Publicerad 4 juli 2022
Ingen person har gripits. Arkivbild.
Ingen person har gripits. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Pojken är mellan 12 och 17 år gammal, skriver regionen i en patientskaderapport.

– Vi har en polispatrull på plats på sjukhuset för att hämta in uppgifter, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Annons

Flera personer larmade om händelsen, som inträffade vid 20.30-tiden på måndagen. Enligt uppgifter till polisen ägde skjutningen rum utomhus i närheten av Vallby centrum. Polisen arbetar för att fastställa den exakta brottsplatsen.

– Det ska ha varit flera personer på eller i anslutning till platsen.

Polisen är på plats med flera patruller som arbetar med att säkra spår och hålla förhör. Även en helikopter deltar i polisinsatsen.

Flera personer har kontrollerats i närområdet, men ingen har gripits.

– Det har inkommit uppgifter om gärningspersonen eller gärningspersonerna. Men eftersom det väntas hålla fler vittnesförhör vill polisen inte gå ut med de uppgifterna, säger Johan Thalberg.

En förundersökning om mordförsök har inletts.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons