Annons
Nyheter

Skogsägarna får höjd ersättning

Ekonomi • Publicerad 20 maj 2022
En timmerbil lastar timmer vid en avverkning i en skog i Enköping. Arkivbild.
En timmerbil lastar timmer vid en avverkning i en skog i Enköping. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efterfrågan på certifierad skog har ökat så pass mycket att Södra skogsägarna höjer ersättningen på tillägget för certifierad skog till skogsägarna med 33 procent.

Ryssland var tidigare en stor exportör av certifierad skog, men bland andra organisationen FSC drog under våren in certifieringen, vilket minskade utbudet på världsmarknaden.

Annons

Södras höjning på 33 procent av tillägget rör de skogsägare som har dubbla hållbarhetscertifieringar, vilken en stor andel av bolagets medlemmar uppges ha.

"Med denna höjning vill vi stärka familjeskogsbruket och motivera Södras medlemmar att fortsätta sitt arbete med att utveckla skogar där aktivt brukande kombineras med god miljöhänsyn och ett ambitiöst naturvårdsarbete", skriver Olof Hansson, affärsområdeschef för Södra Skog, i en kommentar.

Rättad version: Höjningen gäller ett särskilt tillägg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons