Annons
Nyheter

Skottlossning efter rån mot guldbutik

Två män söks av polisen efter ett guldrån i Klippans kommun – där bland annat skottlossning förekom i samband med att rånarna tvingade till sig en bil.
Brott • Publicerad 9 september 2023
Två personer misstänks för flera brott. Arkivbild.
Två personer misstänks för flera brott. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det hela började med att en guldbutik rånades av två män vid 11-tiden på lördagen.

– Personerna kom in beväpnade med ett pistolliknande föremål och hotade personal. Jag kan inte gå in på exakt summa, men de fick med sig gods till ett större värde, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Annons

Efter rånet flydde männen på en motorcykel eller moped. En stund senare blev en bilist hotad med pistol på en mindre väg.

– Bilisten tvingades då lämna ifrån sig sitt fordon, och i samband med detta utbröt en skottlossning.

– Därefter flydde ena gärningspersonen i bilen och den andra med mopeden, enligt vittnesuppgifter.

Senare under dagen hittades den stulna bilen i ett skogsområde, med skador som polisen misstänker kommer från en kollision med en annan bil – vars förare polisen ännu inte kommit i kontakt med.

– Vi har anträffat bildelar och sökt i området med hund. Stora resurser har arbetat med det här, men vi har ännu inte gripit någon av de misstänkta gärningspersonerna, säger Rickard Lundqvist vid 17-tiden.

Ingen person kom till fysisk skada i samband med händelserna. Männen är misstänkta för grovt rån, grovt vapenbrott, grovt olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons