Annons
Nyheter

En gripen för skottlossning i södra Stockholm

En man i 20-årsåldern hittades skottskadad i Skarpnäck i södra Stockholm. Mannen vårdas på sjukhus. Skadorna bedöms vara allvarliga, men inte livshotande.
Brott • Publicerad 30 juli 2021
En man i 20-årsåldern vårdas på sjukhus sedan han hittats skottskadad i Skarpnäck i södra Stockholm – en man har gripits. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern vårdas på sjukhus sedan han hittats skottskadad i Skarpnäck i södra Stockholm – en man har gripits. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 19-tiden på fredagen ryckte polisen ut i södra Stockholm efter att flera personer larmat om en misstänkt skottlossning i Bagarmossen. En misstänkt brottsplats lokaliserades snart och spärrades av. På platsen hittades ett vapen.

Därefter hittades den skottskadade mannen i Skarpnäck, nära platsen där skotten hörts. En förundersökning om mordförsök har inletts.

Annons

Vid 21.30-tiden meddelade polisen att en man gripits i ärendet.

– Hans roll har inte klargjorts. Om han är gärningsman eller anstiftare eller planerare ska vi ta reda på genom bland annat förhör, säger presstalespersonen Ola Österling till TT.

Ett bråk med flera inblandade uppges ha inträffat. Vittnen har sett delar av skeendet, enligt polisen.

Under natten till fredagen hittades en man i 20-årsåldern skottskadad i Kärrtorp, som ligger nära Bagarmossen och Skarpnäck.

Utredare kommer att undersöka om det finns några samband mellan händelserna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons