SMHI: Nederbörden fortsätter hela veckan

Fram med regnjackan och paraplyet. Ostadigt väder väntar och nederbörden som har nått Sverige är här för att stanna, åtminstone resten av veckan.
Väder • Publicerad 5 september 2019
Nederbörd väntar de kommande dagarna. Arkivbild.
Nederbörd väntar de kommande dagarna. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sommaren är över och ett ostadigt väder är på ingång med regn på flera håll i landet. De kommande dagarna präglas prognosen av regn och svalare luft men även lite solglimtar.

– Vi har lite svalare luft och en hel del nederbörd i dagarna. Temperaturen kommer inte så högt upp, säger Henrik Reimer.

Lågtrycket rör sig under torsdagen vidare norrut och i södra Sverige

Under veckan rör sig regnområdet norrut och nederbörden fortsätter. Både under fredagen och lördagen letar sig lågtrycket fram och det blir regn som delvis varvas med sol enligt prognosen. Skurar väntas lokalt.

Vid månadsskiftet uppmättes den högsta septembertemperaturen på flera årtionden vid flera mätstationer. Det officiella septemberrekordet däremot uppmättes i skånska Stehag den 1 september 1975 med 29,1 grader. Den första september var det som varmast i Målilla där mätstationen visade en temperatur på 29 grader.

– Det är mer höstliknande väder nu, säger Henrik Reimer.

Nästa vecka är prognoserna osäkra men delvis ostadigt och en del regn är att räkna med.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.