Annons
Ystad

Sofie från Ystad förverkligar sin husdröm i tv

I senaste avsnittet av Husdrömmar i SVT fick vi se Sofie Börjesson från Ystad förverkliga sin och familjens husdröm. Renoveringen av huset beskrivs som en total makeover.
Ystad/Hjärup • Publicerad 3 februari 2020 • Uppdaterad 4 februari 2020

Inredaren Sofie Börjesson från Ystad bor numera i Hjärup med sin familj. I sitt yrkesliv hjälper hon andra att inreda sina hus. Att själv stå inför en totalrenovering var något helt annorlunda.

– Det var mycket svårare att göra det för sin egen skull. Jag är en sådan som går och vrider och vänder på ett beslut. Det här är ju något som vi ska leva länge med och jag vill att det ska vara hållbara och tidlösa val, säger Sofie Börjesson.

Annons

Familjen hade redan ett stort hus i Lund när den gulputsade längan i Hjärup dök upp.

– Det var många som sa att det var hål i huvudet att flytta, men det här huset dök upp och vi gillade läget. Utifrån det som fanns började vi rita upp hur vi ville ha det på en servett. Det blev som vi ritade upp det på servetten, säger Sofie Börjesson.

Från det första skissen till att huset stod färdigt tog det två år.

Så här ser huset ut efter renoveringen
Så här ser huset ut efter renoveringenFoto: Privat

– Vi trodde att det skulle gå snabbare. Det är nog den största lärdomen av det här projektet. Det tar längre tid. Och det blir dyrare. Då jobbar vi ändå med det här professionellt.

Sofie Börjesson är född och uppvuxen i Ystad. Hon driver numera en egen styling- och inredningsfirma i Lund. Under ett antal år medverkade hon i YA:s hem- och husbilaga och bloggade om heminredning på ystadsallehanda.se.

Husdrömmar kan ses på SVTPlay.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons