1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rosenberg nobbade Köpenhamn: "Ville hem"

Europamatchen mot FC Köpenhamn blir karriärens allra sista framträdande för Markus Rosenberg.
Nu avslöjar Köpenhamns tränare Ståle Solbakken att han ville värva Rosenberg innan flytten till Malmö – men spelaren själv nappade inte.
Markus Rosenberg på plats på Parken för sin sista match i karriären. "Jag kommer alltid att sakna fotbollen, det kommer alltid vara en sorg. Jag gläds över att få vara med och avsluta med en så här stor match", säger han.
Foto: Liselotte Sabroe/TT
Ståle Solbakken, tränare för FC Köpenhamn. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT

37-årige Markus Rosenberg är framme vid slutet på sin karriär som fotbollsspelare på elitnivå. Matchen mot FC Köpenhamn på Parken på torsdagskvällen blir hans farväl.

Han avslutar på en av fotbollens största plattformar, Europa League, i en direkt avgörande sista gruppspelsmatch där biljetten till slutspel ligger i potten.

När Markus Rosenberg nämns för motståndarna dagen innan match möts han av idel lovord.

– Det är något som tillför dignitet till den här matchen. Han är fortfarande en väldigt bra fotbollsspelare och har en fantastisk karriär bakom sig, säger Köpenhamns svenske ytterback Pierre Bengtsson.

Rosenberg: Inte intresserad

Även tränaren Ståle Solbakken har ett gott öga till anfallaren. Så pass gott att han redan innan Rosenberg vände hem till MFF för fem år sedan var intresserad av att värva honom.

– Jag pratade med hans agent några gånger, men vi hade aldrig någon dialog han (Rosenberg) och jag. Den gången vi diskuterade saken var när han spelade i West Brom och det gick lite tungt, men det var bara på agentnivå, säger Solbakken.

Markus Rosenberg minns förfrågningen från Köpenhamn.

– Jag vet om att det fanns intresse innan jag flyttade hem. De sade det till Martin (Dahlin, agent), han sade det till mig, och jag sade att jag inte var intresserad, säger Rosenberg på en presskonferens på onsdagen.

– Jag ville bara hem. Jag var tydlig med det under alla år utomlands, att jag ville spela i de bästa ligorna i Europa, men när jag väl skulle hem var det bara Malmö som gällde.

"En stor sorg"

Endast 90 minuter fotboll skiljer Rosenberg från att vara aktiv till att vara pensionerad fotbollsspelare. På hemmaplan har han redan fått sin avtackning, i 4–3-segern mot Dynamo Kiev, då han själv gjorde två mål.

Det gör att den allra sista matchen inte får samma tyngd, menar han.

– Det var det slutet man kommer att se tillbaka på. Vad som än händer på Parken kommer det inte att slå det som hände på Stadion. Klarar jag Kiev hemma lär jag klara av FCK borta.

– Det känns okej. Det har varit trappsteg hela tiden. Jag kommer alltid att sakna fotbollen, det kommer alltid vara en sorg. Jag gläds över att få vara med och avsluta med en så här stor match, säger Rosenberg.

Läs mer

Sport

Valter Chrintz uttagen i årets lag

Framröstad till bästa unga högersexa i Europa.

Kristianstad

Brott: Åhus idrottsplats utsatt för skadegörelse

Tog sönder flera nät.

Östra Göinge

Brott: Man blev hotad att bli kidnappad

Okänd ringde upp personen i Broby.

Live

MFF straffade Mjällby i cuprysare

Läs Bladetsportens liverapportering.

Coronavirus

Hon klipper utomhus för att rädda sitt företag

Jacquline är en av alla som driver enskild firma och är kritisk till att staten inte gått in med fler stödåtgärder.

Kristianstad

Polis plockade ned kamera ur träd

En olaglig övervakningskamera hittades utanför HK Scan