Som politiker har man alltid ett val

Badhusfrågan Artikeln publicerades
Foto: Tomas Oneborg/TT

Kan inte låta bli att fundera över den politiska röran kring nytt badhus i Kristianstad. En halv miljard ligger förslaget på att det ska kosta och det är mycket pengar, skriver Lärarförbundets Birgitta Olsson.

Vi står inför tuffa tider i Kristianstad kommun, pengarna kommer inte räcka till och vi står inför neddragningar i många av våra kärnverksamheter. I ljuset av detta är jag bekymrad över att man inte funderar mer på konsekvensen av ett badhus på en halv miljard. Visst, man gick till val på hur man ställde sig i badhusfrågan, för eller emot, men man gick väl ändå också till val på att satsa på skola, vård och omsorg.

Lärarförbundet önskar att frågan inte ska handla om var det nya badhuset ska ligga...

Lärarförbundet önskar att frågan inte ska handla om var det nya badhuset ska ligga, eller om det ska vara åtta eller tio banor. Det borde istället handla om vilken välfärd kommuninvånarna vill ha.

Jag återkommer med det jag brukar föra fram. En bra skola är nyckeln till framtiden för alla unga individer som växer upp och en förutsättning för deras förmåga att bidra till samhället i framtiden. En bra skola är kärnverksamhet som inte klarar av någon nedskärning. Så politiker, gör en ordentlig konsekvensbeskrivning vad vi kan använda en halv miljard kronor till. Man har alltid ett val.

Birgitta Olsson

Ordförande Lärarförbundet i Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.