"Sopranos"-skådespelare gör podd om serien

Podcast Artikeln publicerades
April blir en högtidsstund för alla
Foto: Anthony Neste/HBO/AP
April blir en högtidsstund för alla "The Sopranos"-fans. Då har nämligen podcasten "Talking Sopranos", som gör en djupdykning i seriens alla avsnitt, premiär. Arkivbild.

Den hyllade tv-serien "The Sopranos" må ha sänt sitt sista avsnitt 2007, men i vår får alla fans en anledning att återvända till New Jersey-maffians värld då podcasten "Talking Sopranos" lanseras i april.

Det är skådespelarna Michael Imperioli och Steve Schirripa, som spelade Christopher Moltisanti och Bobby "Bacala" Baccalieri i serien, som står bakom podden.

I "Talking Sopranos" kommer duon att gå igenom "The Sopranos" avsnitt för avsnitt och dela med sig av bakom kulisserna-berättelser längs vägen. Dessutom kommer andra skådespelare, manusförfattare, producenter och övrigt folk som var involverade i serien att gästa, och lyssnarna kommer att kunna skicka in frågor till programledarna, skriver Deadline.

Podcasten är inte den enda "Sopranos"-relaterade produktionen som har premiär i år. I september släpps filmen "The many saints of Newark", skriven och producerad av "The Sopranos"-skaparen David Chase.

Filmen utspelar sig några decennier före serien och handlar bland annat om en ung Tony Soprano, spelad av Michael Gandolfini som är son till James Gandolfini – som gjorde Tony Soprano till en av 00-talets mest ikoniska tv-figurer.

Fakta

Fakta: Podcaster som gör katalogdykningar

"Talking Sopranos" blir den senaste i en lång rad poddar som går igenom en hel låt- eller albumkatalog, eller alla avsnitt i en tv-serie, eller i vissa fall varje minut i en film.

Några exempel på sådana poddar:

"The X-files files", i vilken komikern och skådespelaren Kumail Nanjiani och gäster dissekerar samtliga avsnitt av tv-serien "The X-files".

"U talkin' U2 to me?". Djupa diskussioner om bandet U2:s katalog varvas med trams, larv och besök av bandmedlemmarna. Programleder gör komikern Scott Aukerman och skådespelaren Adam Scott. Podden fick en fortsättning i "R U talkin' REM re: me?", där det är bandet REM som står i fokus.

"Star wars minute". "Star wars"-filmerna analyseras, med fokus på en minut i taget. Podden har sänts sedan 2013 och har tre filmer kvar att ta sig an.

"Lundellbunkern". Programledartrion Tommie Jönsson, Maja Åström och Johannes Klenell kavlar upp flanellärmarna och ger sig i kast med den vresige rockräven Ulf Lundells livsverk.

"Kentpodden". Sveriges Radios podcast som följer bandet Kents resa till sina sista konserter, ett album i taget.

Visa mer...