Annons

Stjärnan om skräckhändelsen: "Evigt tacksam"

St Louis stjärnback Jay Bouwmeester drabbades av plötsligt hjärtstillestånd under en NHL-match.
Nu har han för första gången uttalat sig om skräckhändelsen:
Ishockey • Publicerad 27 februari 2020
St Louis-backen Jay Bouwmeester uttalade sig för första gången om sitt hjärtstopp vid en presskonferens.
St Louis-backen Jay Bouwmeester uttalade sig för första gången om sitt hjärtstopp vid en presskonferens.Foto: J.B. Forbes/AP/TT

Den otäcka händelsen berörde en hel hockeyvärld. Den 36-årige kanadensaren kollapsade plötsligt i spelarbåset under St Louis bortamatch mot Anaheim den 11 februari.

Tack vare snabbt ingripande från båda lagens medicinska personal och sjukhuspersonal kunde hans liv räddas med hjälp av hjärtstartare.

Annons

– Det var många aspekter som gjorde det till ett "best case scenario" (bästafallsscenario). Det här hade kunnat hända på ställen där resultatet hade kunnat bli annorlunda. Det hände på det absolut bästa stället det kunde hända, sade Bouwmeester som fått en implanterbar defibrillator (ICD) inopererad.

Jay Bouwmeester, som vunnit OS-guld, två VM-guld och Stanley Cup, sade att han inte tagit något beslut kring sin framtida hockeykarriär. Det är dock klart att han inte spelar mer den här säsongen.

– Jag mår ganska bra just nu. Jag har vissa restriktioner för vad jag får göra, men det känns rätt bra. Hockeyn har inte funnits i mina tankar på några veckor, sådant här sätter saker i perspektiv. Jag är hockeyspelare, jag skulle vilja spela igen, men just nu är det okej att ta ett steg tillbaka.

– Jag får fundera kring framtiden och jag behöver ta ett beslut. Men det får komma senare, sade Bouwmeester som tackade de som räddade hans liv och för stödet från hockeyvärlden.

– Reaktionerna och stödet har varit överväldigande, sade han enligt nhl.com.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons