GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stockholm kortar tiden för andra sprutan

Coronaviruset • Publicerad 29 juli 2021
Region Stockholm minskar intervallet mellan första och andra vaccinsprutan. Arkivbild.
Region Stockholm minskar intervallet mellan första och andra vaccinsprutan. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Region Stockholm minskar tidsspannet mellan den första och andra vaccindosen mot coronaviruset till fyra veckor. Minskningen införs gradvis. Fler personer ska därmed få möjlighet att bli fullvaccinerade snabbare.

Anledningen är att deltavarianten kräver två doser för att få ett riktigt bra skydd mot allvarlig sjukdom, uppger regionen.

"Nu tar vi detta steg, invånarnas motprestation blir att boka tid direkt när det erbjuds. Både dos två men även dos ett för de som ännu inte inlett sin vaccination", säger regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg i ett pressmeddelande.

Vaccinationen är öppen för alla över 18 år. Den som bokat i appen Alltid öppet kommer att få ett erbjudande om andra dosen när det är dags.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.