Annons

Stor alpin trupp till JVM

Alpint • Publicerad 25 februari 2020
Ida Dannewitz är en av åtta svenskor i JVM-truppen. Arkivbild.
Ida Dannewitz är en av åtta svenskor i JVM-truppen. Arkivbild.Foto: Jonas Ericsson/TT

Sverige åker med 16 åkare till alpina junior-VM i Narvik 5–14 mars. Största förhoppningarna finns på damerna där exempelvis fartåkaren Ida Dannewitz har varit nia i en kombinationstävling och 23:a i super-G i världscupen i vinter.

"Vi har ett starkt gäng som åker till Narvik. Det har varit tufft att lämna duktiga tjejer utanför truppen, men vi känner att framtiden för tjejerna med den konkurrens som finns ser riktigt bra ut", säger det alpina sportrådet i skidförbundet, som ansvarar för uttagningen, i ett uttalande.

Annons

Här är truppen:

Damer: Moa Boström Müssener, Uppsala, Hanna Aronsson Elfman, Kil, Ida Dannewitz, Uppsala, Emelie Henning, Järfälla, Liv Ceder, Sollentuna, Hilma Lövblom, Täby, Sara Rask, Sollentuna, Emma Sahlin, do.

Herrar: Gustaf Lindqvist, Sundsvall, Jesper Brändholm, Sälen, Lukas Karlberg, Mälaröarna, Olle Ström, Saltsjöbaden, William Jonsson, Klövsjö, Axel Lindqvist, Sundsvall, Carl Jonsson, Klövsjö, William Hansson, Mälaröarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons