Annons
Nyheter

Stort polispådrag efter skottlossning

Brott • Publicerad 12 september 2020
Skottlossning har förekommit i ett bostadsområde i Biskopsgården i Göteborg. Arkivbild.
Skottlossning har förekommit i ett bostadsområde i Biskopsgården i Göteborg. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skott har avfyrats i ett bostadsområde i Biskopsgården i Göteborg. En person är gripen och brottet rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök.

– En moped dök upp i det här området och avlossade ett antal skott. Det verkar som att det var två personer på mopeden. En person är gripen, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Skottlossningen skedde strax efter klockan åtta på lördagskvällen. Polisen kan inte säga om målet för skotten var en människa eller en byggnad.

– Vi fortsätter söka och har en ganska massiv insats som pågår. Vi har både helikopter och hundpatruller på plats, säger Andreas Odén.

Det finns inga uppgifter om att någon människa har skadats.

– En trolig brottsplats har spärrats av och en bil är i beslag. Vad gärningsmännen sköt mot är ännu okänt, säger Sebastian Börjesson, vakthavande polisbefäl, till TT senare under kvällen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons