Straffas för stöld av skäggvax

Hässleholm Artikeln publicerades

Mannen kunde inte bestämma sig för om han skulle ha skäggvaxet eller inte men lade det i fickan av misstag och misstog det senare för att vara en snusdosa.

Mannen hävdar att han glömde skäggvaxet i fickan.
Foto: Karin Olander / TT
Mannen hävdar att han glömde skäggvaxet i fickan.

En man i 25-årsåldern hamnade i inköpsbryderier på Ica Maxi i slutet av maj. Köpa en burk skäggvax för 139 kronor, eller inte?

Just då ringde hans mobil och eftersom han blev distraherad lade han skäggvaxet i fickan. Enligt mannen blev han varse burken först när han passerade larmbågarna, som gav utslag.

”Precis som om man har en snusburk i fickan känner man av att den finns där i början, men vänjer sig sedan och märker då inte längre av den”, förklarar mannen.

Vaxburken är dock dubbelt så stor som en snusdosa och tingsrätten tror inte på mannens förklaring. Han döms till 1 500 kronor i dagsböter för ringa stöld.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.