Annons
Nyheter

Superrea på el

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2023
Kanske dags trycka på elkontakten kommande dygn. Arkivbild.
Kanske dags trycka på elkontakten kommande dygn. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg /TT

Det blir rea på el i morgon onsdag. Kommande natt är den till och med gratis några timmar. Och det gäller i hela landet, enligt prissättningen på elbörsen Nord Pool.

Från tisdagens snittpris på 22,5 öre/kWh i hela Sverige, vilket redan det var ovanligt lågt, sjunker priset i alla fyra elområden till ett snitt sett över onsdagsdygnet på 8,8 öre. Under några enskilda timmar natten mellan tisdag och onsdag ligger börspriset på noll.

Annons

Låga dygnspriser eller timpriser har mest kunder med timprisavtal nytta av. För merparten hushåll med rörligt elpris är det månadssnittet som styr fakturan. Hittills i maj ligger snittpriset en bit över 50 öre/kWh i hela landet.

Ovanpå priset på Nord Pool tillkommer elbolagens påslag, elskatt, moms och nätavgift på sammantaget över en krona per kilowattimme.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons