Landeskog i slagsmål i förlustmatch

Ishockey Artikeln publicerades
Colorados Gabriel Landeskog, till vänster, hamnade i vilt slagsmål med Chicagos Dennis Gilbert.
Foto: David Zalubowski/AP/TT
Colorados Gabriel Landeskog, till vänster, hamnade i vilt slagsmål med Chicagos Dennis Gilbert.

Det blev en tung dag för Gabriel Landeskog och hans Colorado i NHL.

Laget förlorade med 3–5 mot Chicago och Landeskogs kedja lyckades vara inne på fyra av baklängesmålen.

Dessutom straffades han med fem minuters utvisning efter ett rejält slagsmål.

Colorado ledde med 2–1 när lagkapten Gabriel Landeskog kastade handskarna och gav sig in i ett slagsmål med Chicagos Dennis Gilbert. Båda spelarna straffades med fem minuter i utvisningsbåset.

Colorado ökade sedan på sin ledning men därefter vaknade Chicago. Efter fyra raka mål i sista perioden slutade matchen med en 5–3-seger för Chicago.

"Fuskar offensivt"

– När man fuskar offensivt så kostar det oss. Får farliga skyttar chansen i slottet blir det farligt, säger Colorado-backen Erik Johnson till Aftonbladet efter matchen.

I mötet mellan Boston och Nashville kunde Bostons Pär Lindholm bryta poängtorkan. Men det var Nashville som drog det längsta strået när Tennesseelaget vann mötet med 4–3 efter förlängning

Pär Lindholm har haft poängtorka sedan han kom till Boston. Den 28-årige centern hade hittills under säsongen noterats för ynka två poäng, ett mål och en assist, innan Boston tog emot Nashville under natten mot söndagen, svensk tid.

Men under Nashvillemötet bröts äntligen den två månader långa torkan.

Gled in i mål

Det var dock ingen skönhet till mål som 28-åringen från Kusmark noterades för. Lindholm kom med fart när Nashvillemålvakten Pekka Rinne släppte en retur, och lyckades slå till pucken innan han föll och gled in i målet, samtidigt som pucken petades in av en försvarande Nashvillespelare, och matchens första mål var ett faktum.

Nashville och Boston turades sedan om att kvittera och ta ledningen. Nashvilles Filip Forsberg stod för ett kvitteringsmål, när han i tredje perioden hittade en lucka mellan Bostonburväktaren Jaroslav Halak och stolpen, vilket betydde 2–2.

Matchen gick till slut till förlängning vid ställningen 3–3, där Ryan Ellis avgjorde för Nashvilles räkning.

– Jag tycker inte att vi spelade en dålig match, vi spelade okej. Båda lagen hade chanser och det slutade med att de vann. Jag är säker på att vi vinner nästa, säger Lindholm i ett klipp som Boston publicerade efter matchen.

I mötet mellan Ottawa och Philadelphia gjorde Andreas Englund sin första NHL-poäng. I sin tredje match i ligan noterades den före detta Djurgårdsspelaren för en assist. Matchen gick till straffar, där Ottawa till slut förlorade. Slutresultatet skrevs 5–4 till Philadelphia.