Annons

Svahn sprintvann i Falun: "Fantastiskt"

Linn Svahns sprintsuccé i världscupen fortsätter.
I Falun kom 20-åringens tredje världscupseger på två månader sedan hon spurtat ner ryskan Natalja Neprjajeva och landsmaninnan Jonna Sundling.
Skidor • Publicerad 8 februari 2020
Linn Svahn jublade efter sin seger i Faluns världscupsprint.
Linn Svahn jublade efter sin seger i Faluns världscupsprint.Foto: Henrik Montgomery/TT

I december tog hon karriärens första världscupseger i den fria sprinten i Davos, Schweiz, och på samma distans i Dresden, Tyskland, i januari kom hennes andra. Under lördagseftermiddagen i Falun kom Linn Svahns tredje världscupseger på två månader, och precis som i Dresden (då Maja Dahlqvist var trea) blev det dubbelt svenskt på pallen.

– Det är fantastiskt. Jag ville verkligen vinna i dag, sade Linn Svahn i Internationella skidförbundets segerintervju i SVT.

Annons

På upploppet spurtade Svahn ner landsmaninnan Jonna Sundling, som blev trea, och ryskan Natalja Neprjajeva, tvåa.

Världscupsegern var Svahns första i klassisk stil i karriären. Men Östersundsåkaren, som tillhör det svenska B-landslaget Team Bauhaus och har fått ett stort internationellt seniorgenombrott under vintern, var däremot själv mest nöjd med att vinna inför sin svenska hemmapublik.

– Det är sjukt häftigt, sade Svahn till SVT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons