Nyheter

Svensk pilot död i norsk helikopterkrasch

Alla sex personer ombord har konstaterats döda efter helikopterkraschen utanför Alta i Nordnorge under lördagskvällen, meddelar polisen.
Den omkomna piloten var svensk.
Norge (TT-NTB) • Publicerad 1 september 2019
En helikopter störtade i Alta i Nordnorge på lördagskvällen. Fem personer omkom. Arkivbild.
En helikopter störtade i Alta i Nordnorge på lördagskvällen. Fem personer omkom. Arkivbild.Foto: Vilde ines Pedersen

De fem passagerarna uppges ha varit från Alta och i 20-årsåldern. Den formella identifieringen av de omkomna kan dock ta tid eftersom helikoptern fattade eld efter olyckan, meddelar polisen.

Polisen skriver i ett pressmeddelande på söndagsmorgonen att alla sex konstaterats döda.

"Den passagerare som fördes till Universitetssjukhuset i Nordnorge i Tromsö avled till följd av skadorna. Runt klockan 20.40 på lördagen hittades även den sista personen som var saknad, omkommen i helikoptern. Det innebär att alla de sex som var ombord miste livet i olyckan."

Larmet om kraschen, där helikoptern störtade mot en fjällsida, kom strax efter klockan 17 på lördagen. Räddningshelikopter och ambulanshelikopter skickades till olycksplatsen.

Polisen och haverikommisionen utreder vad som kan ha orsakat händelsen.

För närvarande pågår en musikfestival – Høstsprell – i området. Enligt arrangören Alta Event flög helikoptern, som tillhör företaget Helitrans, för evenemangets räkning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.