Sverige föll mot Serbien trots Larssons kross

Sverige förlorade mot Serbien i Fed Cup – trots en imponerande insats av Johanna Larsson i singelmatchen.
Tennis • Publicerad 7 februari 2020
Johanna Larsson imponerade när Sverige föll mot Serbien i Fed Cup. Arkivbild.
Johanna Larsson imponerade när Sverige föll mot Serbien i Fed Cup. Arkivbild.Foto: Pavel Golovkin

Nederlaget till trots blev mötet med Serbien en rejäl uppryckning för Johanna Larsson. Till skillnad mot onsdagens match mot hemmanationen Luxemburg, där hon föll i singel, gick den 232-rankade svenskan ut och fullständigt sopade banan med den betydligt högre rankade serbiskan Nina Stojanovic (82:a) i två raka set.

Larssons segersiffror skrevs till 6–1, 6–0 och vid sidan trodde Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson knappt sina ögon.

– Fy fan... om man får säga så. Det var riktigt bra tennis, säger han i en video på Svenska tennisförbundets Twitterkonto och fortsätter:

– Som hon rörde sig på banan, det kändes som att hon gjorde rätt i allt. Stojanovic försökte och försökte men Larsson svarade bara med värre och värre saker. Det är inte många matcher jag har sett henne spela på en bättre och högre nivå. Fantastiskt att se.

Mötet med Serbien inleddes med att Mirjam Björklund föll med 2–6, 6–3, 3–6 mot Aleksandra Krunic.

Efter att Larsson utjämnat till 1–1 i matcher skulle det hela avgöras i dubbel – där Krunic och Stojanovic vann enkelt med 6–2, 6–1 mot Johanna Larsson och Cornelia Lister.

Sverige, som vann i första matchen mot Luxemburg, slutar därmed på andraplats i trelagsgruppen och ställs nu mot Polen i nästa helgs finalspel.

Segraren där tar sig vidare till en ny kvalmatch i april där en plats i det ordinarie Fed Cup-kvalet 2021 står på spel.

Sveriges högst rankade spelare, Rebecca Peterson, har lämnat återbud till Fed Cup på grund av sjukdom.