Annons
Nyheter

Sverige nominerar Malmström till OECD-chef

Regeringen nominerar den förre EU-kommissionären Cecilia Malmström som Sveriges kandidat till generalsekreterare för den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD, skriver Utrikesdepartementet i ett pressmeddelande.
Tillsättningen ska vara klar den 1 mars 2021.
Ekonomi • Publicerad 1 september 2020
Utrikeshandelsministern presenterar Cecilia Malmström som Sveriges kandidat till generalsekreterare för OECD under en pressträff i Göteborg.
Utrikeshandelsministern presenterar Cecilia Malmström som Sveriges kandidat till generalsekreterare för OECD under en pressträff i Göteborg.Foto: Fredrik Persson/TT

"Med sin gedigna kompetens från internationella sammanhang och erkänt goda ledaregenskaper är Cecilia Malmström utomordentligt väl lämpad att driva organisationen vidare", skriver utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) i en kommentar.

Cecilia Malmström var EU-kommissionär med ansvar för handelsfrågor mellan 2014 och 2019, dessförinnan EU-kommissionär för rättsfrågor och EU:s inre säkerhet 2010–2014. Cecilia Malmström var tidigare även EU-minister i Fredrik Reinfeldts alliansregering samt ledamot av Europaparlamentet.

"OECD fyller en viktig funktion för policyskapande och internationell dialog och har en nyckelroll att spela i återhämtningen av medlemsländernas ekonomier efter coronakrisen. Tillsammans bör vi fokusera på centrala övergripande utmaningar som grön omställning, innovation och inkluderande ekonomisk utveckling", kommenterar Cecilia Malmström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons