Swedbanks kommunikationschef avgår

Ekonomi • Publicerad 5 september 2019
Swedbanks kommunikationschef Gabriel Francke Rodau. Arkivbild.
Swedbanks kommunikationschef Gabriel Francke Rodau. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Swedbanks kommunikationschef Gabriel Francke Rodau kommer att lämna banken i slutet av oktober 2019, skriver storbanken i ett pressmeddelande.

"I ljuset av senaste månadernas turbulens behöver Swedbank en nystart i arbetet med att återta förtroendet", skriver Anders Karlsson, tillförordnad vd och koncernchef, i en kommentar.

Francke Rodau var kommunikationschef under den tidigare vd:n Birgitte Bonnesen, som tidigt i våras fick sparken i samband med en årsstämma. Då hade en svensk brottsutredning om misstänkt insiderbrott med koppling till avslöjandet om omfattande misstänkt penningtvätt utvidgats till att även gälla misstänkt grovt svindleri.

"Gabriel har gjort ett viktigt bidrag till Swedbank under sin anställningstid och nu är det ett bra tillfälle att ändra ledarskapet i vår kommunikationsorganisation" skriver Anders Karlsson, som till vardags är finanschef i Swedbank men tog över som tillförordnad vd när Bonnesen fick sparken.

En rekrytering för att hitta en efterträdare till Gabriel Francke Rodau har påbörjats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.