Annons
Nyheter

Talibanerna: Nytt avtal för afghansk flygtrafik

Afghanistan • Publicerad 24 maj 2022
Pressträffen i Kabul där avtalet offentliggjordes.
Pressträffen i Kabul där avtalet offentliggjordes.Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Ett avtal finns nu på plats för att driva tre av Afghanistans flygplatser, meddelar landets talibanregering på en presskonferens.

Avtalet ska ha gjorts med det emiratiska bolaget GAAC Solutions och gälla flygplatserna i Kabul, Herat och Kandahar. Affären har emellertid inte bekräftats av varken GAAC Solutions eller det emiratiska utrikesdepartementet.

Annons

Den lämnar också flera andra frågor obesvarade – särskilt då Qatar och Turkiet tidigare visat intresse för att driva flygplatsen.

Hård kritik har riktats mot talibanerna sedan deras maktövertagande i augusti förra året när västmakterna lämnade landet. Trots att de tidigare lovat att låta flickor fortsätta gå i skolan över sjätte klass har så inte skett. Förra veckan tvingade de även kvinnor att dölja sina ansikten på tv.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons