Annons
Nyheter

Tio års fängelse för grov våldtäkt mot barn

Brott • Publicerad 3 september 2021
En man i 40-årsåldern döms av Varbergs tingsrätt till tio års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Mannen ska i flera år har utnyttjat ett barn som besökt hans hem. Arkivbild.
En man i 40-årsåldern döms av Varbergs tingsrätt till tio års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Mannen ska i flera år har utnyttjat ett barn som besökt hans hem. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall

En man i 40-årsåldern döms av Varbergs tingsrätt till tio års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Mannen ska i flera år har utnyttjat ett barn besökt hans hem.

”Barnet var mycket ungt när övergreppen började och har befunnit sig i en skyddslös och utsatt situation”, skriver rätten i sin dom enligt Hallands Nyheter.

Annons

Våldtäkterna ska ha skett när barnet sovit över hos mannens barn. I domen nämns mannen som en fadersgestalt som utnyttjat det särskilda förtroendet.

Offret uppskattar att övergreppen ska ha skett vid ett tiotalet tillfällen under tre års tid. Utöver våldtäkterna döms mannen även för sexuellt ofredande mot ett annat barn. Mannen är tidigare dömd för sexualbrott mot unga barn.

Mannen förnekar brott. Han döms också att betala 500 000 kronor i skadestånd till den drabbade flickan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons