Annons
Nyheter

Tonåring kroppsvisiterad av berusad polis

Brott • Publicerad 7 september 2021
En polisman åtalas för tjänstefel efter att ha kroppsvisiterat en tonåring. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.
En polisman åtalas för tjänstefel efter att ha kroppsvisiterat en tonåring. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En ledig polis som druckit alkohol beslöt sig för att kroppsvisitera en tonårspojke som han misstänkte hade använt cannabis, skriver Dagens Nyheter. Nu åtalas polismannen, som jobbar med narkotikabekämpning, för tjänstefel.

Händelsen inträffade i maj i Stockholms skärgård när polismannen var ledig, och han hade tidigare samma kväll druckit tre öl och tre drinkar. Mannen tyckte sig känna lukten av cannabis, och en av ungdomarna i närheten "stack ut", har han uppgett i förhör.

Annons

Några föräldrar som senare kom till platsen uppfattade polismannen som högljudd och märkbart påverkad, skriver DN med hänvisning till nyhetsbyrån Siren. Mannen har uppgett i förhör att han förstår deras reaktion på grund av "viss alkoholpåverkan", men vidhåller att han hade full kontroll.

Polismannen nekar till brott. Misstankarna mot tonårspojken har inte kunnat bekräftas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons