Nyheter

Tosteberga åkte på storstryk

Jens Nilsson blev ingen frälsare när han gjorde comeback i Tosteberga/Nymölla. 0–4 i baken mot toppjagande Ystads IF FF. "Nä, men med tanke på att han bara tränat två gånger, så var hans insats helt okej", säger Tostebergas spelande tränare Mikael Bergqvist.
Nyheter • Publicerad 9 augusti 2010
Foto: 
Jens Nilsson var tillbaka i Tosteberga, men laget åkte ändå på en klar förlust, 0-4 mot Ystad. Bilder: Bosse Nilsson
Jens Nilsson var tillbaka i Tosteberga, men laget åkte ändå på en klar förlust, 0-4 mot Ystad. Bilder: Bosse NilssonFoto: 

– Bara att ha honom tillbaka i laget känns fantastiskt bra, säger Bergqvist.

Men Jens Nilsson kunde fått sällskap av ytterligare en ny spelare i höstpremiären på Åsvalla. Hade det inte strulat till sig med övergångspapperna, så hade Henrik Andersson från Ifö/Bromölla gjort debut för sin nya klubb. – Henrik blir spelklar under måndagen och går givetvis direkt in i laget mot HIF på fredag. Han är precis den typ av spelare vi behöver, säger tränaren.

– Henrik spelade ju de flesta träningsmatcherna i Bromölla, men har sedan inte fått chansen. Då tyckte han det var bättre att spela för oss i fyran. Mot starka Ystad (bara åtta insläppta) räckte inte Tosteberga/Nymölla till. Inte på långa vägar. Fast det är klart, hade Charlie Karlsson satt sitt friläge vid ställningen 0–1, så hade hemmalaget kanske ändå kunnat ställa till det lite grand för gästerna.

– Nu fick vi ett långt lag och fick springa oerhört mycket. Det orkade vi helt enkelt inte med i den fuktiga värmen. Vi är tyvärr inte så bra tränade som jag hade hoppats, summerade Mikael Bergqvist.

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.