Annons
Innehåll från Tofta Bil i Kristianstad

Touchskärm, ABS, backkamera och lättmetallfälgar: Mopedbilen trendar

− Mopedbilar tilltalar framför allt aktiva ungdomar och deras föräldrar. Tjejer och killar som håller på med idrott, musik eller andra intressen, säger Hans Hellberg, vd på Tofta Bil i Kristianstad.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Att ge eller få skjuts är ett evigt tema i aktiva familjer. I videon som informerar om att Tofta Bil säljer mopedbilar från franska Aixam nu, ser vi hur rymligt bagageutrymmet är i tonåringarnas nya trendåk.

Här saknas innehåll

Föräldrar kan bli trötta på att behöva skjutsa, och ungdomar hade kanske önskat att ha ett alternativ till att släpa väskor på bussen eller mopeden, särskilt när det är dåligt väder.

Allt fler har upptäckt fördelarna med mopedbilar, försäljningssiffrorna i Sverige har de senaste åren ökat lavinartat. Under första halvåret 2019 såldes 78 procent fler mopedbilar än under samma period 2018 (enligt branschorganisationen MCRF:s statistik).

− Nu förtiden uppfattas det inte som `häftigt’ att dyka upp i en EPA- eller A-traktor i alla kretsar, säger Hans Hellberg.

Dessutom har intresset för att mecka med bilar minskat bland ungdomar, och A-traktorn måste besiktas – i motsats till mopedbilen.

Ny statussymbol

Mopedbilen har blivit den nya statussymbolen bland ungdomar. Tonåringar som satsar på en mopedbil vill ha ett pålitligt och bekvämt fordon.

Aixams modeller har bland annat ett multimediasystem med touchskärm och Bluetooth, så att man lätt kan koppla in mobilen. Det finns lättmetallfälgar, backkamera, dubbdäck, och ABS är standard i nästan alla modeller.

Men är det inte väldigt dyrt?

Aixam-mopedbilar finns från 108 000 kronor uppåt, men tonåringar och föräldrar efterfrågar nästan alltid mer utrustade modeller. Aixam-modellerna som Tofta Bil har i bilhallen just nu kostar knappt 150 000 respektive 180 000 kronor.

- Vad gäller priset är det viktigt att räkna in det höga andrahandsvärdet, förklarar Tofta Bils vd.

- Mopedbilar kan på tre år tappa så lite som 20 procent av inköpspriset. Tänker man på det så är det ingen särskilt dyr investering.

Tofta Bil erbjuder dessutom förmånliga finansieringsalternativ för de som inte vill eller kan betala hela köpeskillingen.

Trenden lär fortsätta

− Jag tror säkert att den positiva trenden för mopedbilar kommer att hålla i sig, säger Hans Hellberg.

− Tofta Bils säljteam ser verkligen fram emot att göra livet för Kristianstads tonåringar och föräldrar lite enklare, bekvämare och roligare.

Fakta

Mopedbilar får köras från 15 års ålder.

AM-körkort för moped klass 1 behövs (kurs hos trafikskola).

Topphastighet: 45 kilometer i timmen

Ingen kontrollbesiktning och fordonsskatt, men försäkring behövs.

Kabinen har två sittplatser.

Dieselmotor på åtta hästkrafter, Aixam lanserar eldrivna modeller under 2020.

Bagageutrymmet i Aixams modeller är förvånansvärt rymligt: från 700 till 1100 liter!

ABS och EBS är standard i nästan alla Aixam-modeller.

Mer fakta hittar du på Tofta Bils hemsida: https://www.tofta-bil.se/mopedbilar/

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se