Annons
Nyheter

Tre åtalas för sprängning i Malmö

Brott • Publicerad 9 september 2021
Kriminaltekniker undersöker platsen där en sprängladdning har detonerat nära en livsmedelsbutik på Munkhättegatan i Malmö den 23 maj. Arkivbild.
Kriminaltekniker undersöker platsen där en sprängladdning har detonerat nära en livsmedelsbutik på Munkhättegatan i Malmö den 23 maj. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Minst tolv kilo polsk dynamit hämtades i Helsingborg och sedan exploderade det utanför en livsmedelsbutik i Malmö i maj. Nu åtalas en tonårsflicka och två unga män för att ha legat bakom detonationen. Den 16-åriga flickan hämtade enligt åtalet sprängmedlet i Helsingborg tillsammans med en 23-årig man. Sedan ska hon tillsammans med en 19-årig man ha varit med och utlöst explosionen.

Samtliga åtalas för för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, allmänfarlig ödeläggelse och misshandel. De båda männen nekar, men 16-åringens inställning till misstankarna är enligt åtalet oklar, skriver Sydsvenskan.

Annons

Polisen kopplar enligt tidningen sprängningen utanför livsmedelsbutiken till en konflikt inom ett och samma kriminella nätverk i Malmö. Flera detonationer i Malmö under våren ska ha koppling till samma konflikt.

Rättat: Uppgiften om hur mycket av dynamiten som användes vid livsmedelsbutiken i en tidigare version har tagits bort.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons