GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tung kyrkogårdsstöld – 40 meter järnstaket borta

Brott • Publicerad 29 juli 2021
Cirka 40 meter järnstaket har stulits från Östra kyrkogården i Malmö. Polisen efterlyser tips. Arkivbild.
Cirka 40 meter järnstaket har stulits från Östra kyrkogården i Malmö. Polisen efterlyser tips. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

Ett cirka 40 meter långt järnstaket har stulits från Östra kyrkogården i Malmö. Endast de gjutna stolparna står kvar – 17 sektioner järnstaket är borta, inklusive skruvar.

Den udda stölden upptäcktes av kyrkogårdspersonalen på torsdagsmorgonen.

– När de går hem från jobbet på kvällen är staketet på plats, men när de kommer till jobbet i morse saknas 40 meter staket, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen i Malmö.

– Kyrkogården ligger lite undanskymt, så man kan nog jobba lite ostört där.

Polisen efterlyser nu tips från personer som kan ha sett när staketet monterades ner.

– Någon kan ju ha observerat något och trott att det har varit helt lagligt och i sin ordning, men så är alltså inte fallet, säger Sara Andersson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.