Annons

Tusentals tågade med Thunberg i Bristol

Storbritannien • Publicerad 28 februari 2020
Greta Thunberg demonstrerade för klimatet i brittiska Bristol.
Greta Thunberg demonstrerade för klimatet i brittiska Bristol.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Tusentals slöt upp när klimataktivisten Greta Thunberg på fredagen talade vid en klimatdemonstration i brittiska Bristol.

– Jag kommer inte att vara tyst när världen brinner. Kommer ni? frågade Thunberg i ett tal där hon anklagade makthavare för att sopa klimatfrågan under mattan.

Annons

– Den här krisen ignoreras fullständigt av politiker, media och dem med makt. I praktiken görs ingenting, trots alla vackra ord.

I publiken syntes plakat med paroller som "Förändra politiken, inte klimatet" och "I det här läget är utbildning meningslöst", en anspelning på den skolstrejk Thunberg inledde 2018.

På plats i Storbritannien har Thunberg även hunnit med att träffa pakistanska kvinnorättsaktivisten och fredspristagaren Malala Yousafzai som hon kallat "min förebild".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons