Annons

Två häktade för knark och sprängmedel

Brott • Publicerad 13 september 2019
Två män som misstänks för grovt narkotikabrott och för innehav av sprängmedel har häktats av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.
Två män som misstänks för grovt narkotikabrott och för innehav av sprängmedel har häktats av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Två män har häktats efter polisens narkotikatillslag i Göteborg i måndags. Misstankarna gäller grova narkotikabrott och grova brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Männen är misstänkta på sannolika skäl, enligt Göteborgs tingsrätt.

Polisen hade spaning mot minst en av männen, uppger . På måndagskvällen slog man till mot en parkerad bil i Landala, som visade sig innehålla både sprängmedel och ett kilo amfetamin.

Annons

Sedan hittades en större mängd amfetamin i en lägenhet i västra Göteborg.

Varför männen hanterade sprängmedel är inte klarlagt. Misstanken gäller just nu själva innehavet. En av dem har också erkänt detta, men vill inte att brottet ska betraktas som grovt.

En kvinna som begärts häktad för grovt narkotikabrott sattes på fri fot, uppger Göteborgs tingsrätt för TT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons