Annons
Nyheter

Två män frias för lantbrukarmord 2008

Brott (TT) • Publicerad 20 juli 2020
Tingsrätten ogillar åtalet mot två mordmisstänkta män. Arkivbild
Tingsrätten ogillar åtalet mot två mordmisstänkta män. ArkivbildFoto: Johan Nilsson / TT

Åtalet mot två män för ett mer än tio år gammalt mord ogillas av Lunds tingsrätt. De båda misstänktes för inblandning i ett mord på en pensionerad lantbrukare 2008 utanför Eslöv i Skåne.

Tingsrätten anser att det är styrkt att de befann sig på brottsplatsen, men inte att de var delaktiga på ett sådant sätt att de ska dömas för mord eller medhjälp till mord.

Annons

" Även om de två tilltalade numera går med på att de befunnit sig på platsen är bevisningen inte tillräcklig för att de ska dömas för mord eller medhjälp till mord", säger rättens ordförande, lagmannen Göran Lundahl, i ett pressmeddelande från Lunds tingsrätt.

Rätten är enig i sin bedömning.

Mordoffret hittades bunden efter att ha blivit misshandlad till döds i sin bostad. Två andra män har varit åtalade för mordet. Den ena frikändes, men den andra dömdes till tio års fängelse, ett straff som är avtjänat.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons