Annons
Nyheter

Twitter ska stoppa falska nyheter

Sociala medier (TT) • Publicerad 11 februari 2020
Twitter kommer att stoppa falska nyheter, meddelar bolaget. Arkivbild.
Twitter kommer att stoppa falska nyheter, meddelar bolaget. Arkivbild.Foto: Gorm, Kallestad

Twitter meddelar att mikrobloggen nu ska svartlista och radera falska nyheter. Från och med den 5 mars ska ett särkilt team arbeta med att både rensa bort inlägg som sprider falska eller förvrängda fakta, och också märka upp tveksamma inlägg med en särskild etikett.

"Det här kommer att bli en utmaning, och vi kommer att göra fel längs med vägen. Men vi uppskattar tålamod, och vi vill göra detta rätt" skriver Twitter, och understyrker att mikrobloggens uppgift är att vara ett hjälpmedel för den offentliga debatten, och att Twitter vill vara öppna med vad som nu görs.

Annons

Twitter kommer att undersöka om inlägg är tekniskt manipulerade, exempelvis genom att text, ljud eller bilder lagts till eller tagits bort.

Hur inläggen har delats kommer också att granskas, liksom om innehållet kan komma att påverka säkerheten för allmänheten, eller om det kan komma att orsaka allvarlig fara för någon eller några.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons